08.04.2015 | 19:18
Княз Кардам беше погребан в Мадрид
Цялото царско семейство се събра, за да изпрати първородния син на Симеон Сакскобургготски

ървородният син на Симеон Сакскобургготски княз Кардам бе погребан днес в Мадрид. Той бе изпратен в тесен семеен кръг.

Цялото царско семейство се събра в Мадрид, за да изпрати Кардам Търновски.  Съпругата му Мириам и синовете му Борис и Белтран рано сутринта се сбогуваха с княза в специалната зала на траурния дом „Сан Исидро“. Заедно с тях бяха Симеон Сакскобугготски и доня Маргарита, предават испанските медии.

Последно „сбогом“ с брат си си взеха и князете Кубрат, Кирил и Константин, както и сестра му – княгиня Калина и семействата ми. На траурната церемония присъстваха и племенници му. Сред присъстващите беше и испанската инфантата Елена. Вчера вечерта на бдението присъства и кралицата майка София, която долетя в Мадрид от Майорка специално за траурното събитие.

Княз Кардам почина вчера на 52-годишна възраст в резултат на белодробна инфекция, както и в следствие от дългогодишното му обездвижване. През 2008 година, на Голяма Богородица, князът преживя тежка автомобилна катастрофа и изпадна в будна кома. Терапията му продължи дълго, но Кардам не успя да се възстанови.

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит изпрати съболезнователно писмо по повод кончината на княз Кардам. На Велики четвъртък по време на светата Литургия в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“, както и в митрополитската катедрала на София „Св. Неделя“ ще бъдат отправени молитви за упокоение душата на княз Кардам.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране