10.11.2019 | 10:49
Кобрата победи Букър и гледа към мач за световната титла
Пулев запази статута си на задължителен претендент за световната титла на международната боксова федерация

Кубрат Пулев спечели по точки мача си с Райдел Букър във Фресно, Калифорния. Българинът контролираше напълно срещата на стадион „Чукчанси Парк“, но не успя да нокаутира съперника си. Пулев запази статута си на задължителен претендент за световната титла на международната боксова федерация (IBF) и трябва да се бие за пояса догодина. Двама от съдиите дадоха победа с 98:92, а третият присъди 99:91.

Това бе първи мач за Пулев след 8-месечно прекъсване и втори в САЩ след победата срещу Богдан Дину през март. Българинът започна по-предпазливо, а в първия рунд Букър направи няколко добри удара. Пулев вдигна темпото още във втория рунд и започна да вкарва леви прави в главата на съперника си. В края на третия рунд дясното око на Букър вече бе почти затворено. Пулев започна по-често да използва и десни удари. В петия рунд той направи добра атака, с която разклати съперника си, но Букър отново издържа. Американецът опита да отвърне на атаките след това, но рядко намираше целта. Превъзходството на Пулев стана още по-голямо в седмия рунд. Българинът бе точен със силни удари в главата, а треньорът на Букър Джими Пол каза на боксьора си, че ако продължава така, мачът ще бъде спрян. Американецът обаче издържа, въпреки че и в следващия рунд Пулев не спираше да атакува. Българинът използваше предимно левия си прав, но бе точен и с няколко десни удара.

В крайна сметка Пулев стигна до успех по точки, а това бе 28-ата му победа (14 с нокаут). Той има само 1 загуба в кариерата си – от Владимир Кличко през 2014 г. По правилника на IBF следващият мач на Пулев трябва да е срещу победителя от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа за световните титли в тежка категория. За Букър пък това бе трета загуба в кариерата, като той има 26 победи.

„Минаха осем месеца от предишния ми мач, но стана добър мач, съперникът ми не беше лош. Контролирах целия двубой, бях много по-добрият боксьор, показах на всички, че съм от световна класа. Очаквам мач за световната титла“, заяви Пулев на ринга след успеха.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране