27.08.2017 | 0:47
КОЙ атакува тв водещи заради “неправилни въпроси” за Цацаров и ДПС
Николай Бареков и чистите ръце

Хич нямаше да ви занимаваме с евродепутата от КТБ Николай Бареков, ако наскоро не се беше забъркал в международен скандал. Всичко започна, след като името му беше посочено от прокуратурата като “емблематичен” пример за финансиран с източените от КТБ политик.

Новината свари бившият водещ на мисия в Тимор-Леще край Индонезия. След като се върна на Стария континент, Бареков контраатакува, като подаде сигнал до главния прокурор (важно е да се припомни, че преди няколко години бившият водещ организираше хепънинги в подкрепа на Сотир Цацаров) и директора на НАП срещу водещата от “Нова телевизия” Анна Цолова.

Бареков поиска “извършване на проверка на Цолова за доказване произхода на средствата, с които е закупила баровския си дом в елитния столичен квартал Драгалевци, чиято общата стойност надхвърля 400 хил. лв. – сума, която е напълно непосилна за над 90 на сто от българските семейства, повечето от които живеят с под 1000 лв. на месец”.

Въпросната къща в Драгалевци е купена от Ани Цолова и съпруга и през лятото на 2014 г., става ясно от Имотния регистър, а сделката (чиито материален интерес е 260 хил. лв.) е финансирана с ипотечен кредит. “Баровския дом” всъщност е санирана стара вила, строена вероятно преди половин век.

Тази седмица нов изблик на Бареков – този път срещу тв партньора на Ани Цолова Виктор Николаев.
Рефлексията на Бареков не е случайна. Преди няколко години стана ясно, че свързани с партията му млади момичета купиха имот за 1 млн. лв. Парите, както щеше да стане ясно впоследствие, идват от КТБ и са отпуснати със санкцията на Цветан Василев, което не пречи на Бареков да твърди, че имотът е купен с негови пари.

Заради факта, че Бареков е действащ политик, Асоциацията на европейските журналисти – България, излезе с позиция, в която посочи: “Би било изключително неуместно, ако институциите започнат да оказват натиск върху журналисти вследствие на сигнали от лицето Николай Бареков.”

След тази позиция евродепутатът нападна АЕЖ – България, като заяви, че не дължи нито лев на държавата. Избликът на бившия водещ доведе до отворено писмо от международната АЕЖ, в което се казва: “Подобен груб, унизителен и неоправдан език срещу професионална асоциация на журналисти от страна на избран политик е недопустима.”

И днес, както през 2013 г., когато влизаше в политиката, Бареков продължава с мантрата за операция чисти ръце и твърдението, че той е смачкан от държавата, но чист.

По сметки на прокуратурата до Бареков и партията му от КТБ са стигнали 30 млн. лв. Отделно на втора инстанция се гледа дело, по което евродепутатът обжалва ревизионен акт на данъчните, като от съдебното решение на първа инстанция, с което жалбата му е отхвърлена, става ясно, че той въобще не е подавал данъчни декларации от 2008 до 2011 г., въпреки, че е трябвало да го направи.

Николай Бареков изпълнява поръчки на Делян Пеевски и  ДПС срещу тв водещите Анна Цолова и Виктор Николаев. Водещите са на мушката на турската партия заради “неправилни гости” и въпроси за бизнеса на Пеевски и евентуален арест на Ахмед Доган. Бареков просто е мюрето.

3 коментара

  1. Калин каза:

    Палячото Бареков добре се е облажил с 30 млн. лева от крадените пари от Цветан Василев. Къде спят НАП и прокуратурата. И той плаче за затвор, както и неговия повелител Василев.

  2. Захариев каза:

    Много пари потроши Цветан Василев за тоз Балек, ама като не са негови, лесно се пилеят, пък и да бяха само 30 милиона щеше да е добре.

  3. Ники каза:

    Не че нещо, ама тук нещата изглеждат доста скалъпени. Ако Пеевски искаше да ги натири тия от Нова телевизия щеше да го е направил самостоятелно. Все пак всички знаем, че неофициално се води собственик на медията. Другото, което е тук е, че можеше да ги атакува и с Канал 3, които не веднъж ги е използвал за това. По-скоро Бареков играе в отбора на Цветан Василев, който му плащаше по 100 хил. лв. месечни заплати от КТБ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране