28.02.2016 | 20:54
Комично: Борисов заплаши Гърция при вдигната блокада
Решението на Ципрас е от петък вечерта, българският премиер плаши гаргиге в събота...

Гръцката блокада на граничните пунктове с България е вдигната, а проблемът може да бъде разрешен. Вчера всички превозни средства преминаваха безпроблемно през пунктовете с южната ни съседка, съобщиха от МВР. Изтеглянето на тракторите започна още в петък вечерта, след като премиерът на Гърция Алексис Ципрас се срещна през седмицата с представители на протестиращите фермери и обеща да внесе подобрения в плана, подготвен от правителството, срещу който негодуват фермерите.

“Разочаровани сме от резултата от срещите с министър-председателя, но се оттегляме с високо вдигнати чела и ясно послание, че борбата не е приключила”, казва Никос Волкос, ръководител на блокадата на магистрала “Егнатия” в Северна Гърция. “Ще останем в готовност”, каза той, цитиран от агенция АНА-МПА.

Почти два дни по-късно – в неделя, премиерът Бойко Борисов реши да използва посещението си в Сандански, за да се скара на протестиращите на място и да им обясни, че това, което правят е “пълно безобразие”. Той дори заплаши, че ако в рамките на два дни проблемът не бъде решен няма да отиде на извънредния Европейски съвет за бежанците на 7 март, а на границата, “за да покажа що за съсед имаме”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране