05.12.2019 | 11:37
„Кориере дело Спорт“ взриви Италия със скандално заглавие
"Черен петък" разбуни духовете

Италианският всекидневник „Кориере дело Спорт“ попадна в окото на бурята след скандално заглавие преди петъчното дерби между отборите на „Интер“ и „Рома“ на „Сан Сиро“. На първата си страницата изданието публикува снимки на Ромелу Лукаку и Крис Смолинг, а с големи букви е изписано: „Черен петък“.

Лукаку, който в момента играе за „нерадзурите“ и Смолинг, който носи екипа на „джалоросите“, са бивши съотборници в „Манчестър Юнайтед“. Изглежда „Кориере“ използва двамата като лица на превюто преди срещата, но италианците не приемат никак добре избора на заглавие на редакторите.

Един привърженик пише: „Точно когато си мислиш, че италианският футбол не може да падне по-ниско, „Кориере дело Спорт“ пуска такава първа страница“.

Друг добавя: „Заглавието на италианския вестник „Кориере дело Спорт“ е „Черен петък“, като Ромелу Лукаку се изправя срещу Крис Смолинг в петък в мач от Серия „А“. Това не е нормално“.

От началото на този сезон има няколко случая на расизъм в италианския футбол. Лукаку бе една от жертвите. При опит за изпълнение на дузпа в мач срещу „Каляри“, към белгийския нападател бяха отправени маймунски звуци.

Марио Балотели пък заплаши да напусне терена в срещата срещу „Верона“ след расистки скандирания от трибуните.

От вестника все още не са излезли с официална позиция след отправените критики за неуместен избор на заглавие.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране