22.07.2015 | 0:06
Културиста ще лежи 25 г. за ликвидирането на Керанка
Емил Скорчев е убил съпругата си умишлено по особено жесток начин

Апелативният съд във Варна потвърди изцяло 25-годишната присъда на Емил Скорчев, който уби по особено мъчителен начин 28-годишната си съпруга Керанка през септември м. г.

През април окръжният съд разгледа делото срещу бившия културист в условията на съкратено съдебно следствие, като му даде доживотен затвор, който редуцира с 1/3  до 25 г. зад решетките, тъй като се призна за виновен. В началото на юли въпреки подадената срещу присъдата жалба Скорчев поиска от апелативните магистрати смъртна присъда.

На 21 септември м.г. в околностите на сeло Тополи Скорчев умишлено и по особено мъчителен начин е убил съпругата си Керанка. Жесток побой и 12 прободно-порезни рани с нож по шията, гърдите, корема и ръцете. Един от тях – в сънната артерия, се оказал смъртоносен за младата жена. Докато мъжът нанасял удари с ножа по тялото й, Керанка осъзнавала случващото се с нея, изпитвайки извънредни мъки и страдания.

Според психиатричните експертизи Скорчев е разбирал свойството и значението на извършеното и е можел да ръководи постъпките си. Той не страда от психично заболяване и може да носи наказателна отговорност. Преценявайки емоционално-агресивните изблици на подсъдимия – от необоснована агресия до опити за самоубийство, и съобразявайки заключението на комплексната експертиза съдът преценява, че не трябва да проявява  снизхождение при определяне на наказанието.

Според специалистите както агресията на Скорчев, така и опитите за самоубийство са проекция на съзнателни и обмислено взети решения, основани на чувството за вина, а демонстративният им характер цели единствено себеоневиняване, съчувствие и подсигуряване на по-приемлив режим в затвора.

Промяната в позицията му, че не желае да се намалява наложеното вече наказание, а да му бъде наложена смъртна присъда, се преценява от Варненския апелативен съд като абсолютно несъстоятелно и не подлежащо на коментар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране