26.01.2020 | 22:47
Легендата на НБА Коби Брайънт загина при катастрофа с хеликоптер
В личния му хеликоптер е имало още четирима души, като никой от тях не е оцелял

Шокираща новина разтърси целият спортен свят. Една от най-големите легенди на баскетбола – Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер, съобщи TMZ Sports. Малко след това CNN потвърди новината, както и това, че баскетболистът е бил на борда.

Освен Брайънт, в личния му хеликоптер е имало още четирима души, като никой от тях не е оцелял. Инцидентът се е случил край Калабасас, Калифорния. Условията край мястото на катастрофата са били тежки, с мъгла и ограничена видимост.

Според очевидци хеликоптерът е пламнал след падането си на земята. Медиите твърдят, че семейството му не е било на борда.

Легендата на Лос Анджелис Лейкърс използва този начин на придвижване от години, а причините за инцидента все още не са ясни, като тепърва ще бъдат разследвани.

Той прекара цялата си 20-годишна кариера в Лейкърс, където спечели 5 титли от NBA. В световен мащаб Брайънт е може би най-голямата баскетболна звезда заедно с Майкъл Джордан и Леброн Джеймс.

За 20-годишната си кариера, той е участвал в 18 Мача на звездите, има и два златни олимпийски медала с тима на САЩ. Брайънт е четвърти във вечната ранглиста по отбелязана точки – 33 643 през цялата му кариера.

Има четири деца със съпругата си Ванеса Брайънт, като най-младата им дъщеря Капри се роди през 2019-а, а най-голямата – Наталия, навърши 17 в седмицата преди смъртта на баща си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране