23.12.2019 | 0:33
Левски уреди Славчев
Ивелин Попов се предложи на Петър Хубчев

Левски уреди национала Симеон Славчев. Дефанзивният полузащитник ще подпише за 2,5+1 г. и ще започне подготовка в началото на годината. Софиянецът излиза без пари на „сините“, след като наскоро разтрогна с шампиона на Азербайджан Карабах. 26-годишният халф е първият нов футболист на „Герена“ тази зима. Славчев е избрал Левски от няколко оферти заради професионалния начин на работа, който новото ръководство е наложило, а също така и заради амбициите на клуба. Едно от желанията на футболиста е да работи отново с Петър Хубчев, при когото изигра най-силните си мачове с националната фланелка. Славчев е имал оферта и от Гриша Ганчев, при който се изгради като футболист в Ловеч, но е отказал на ЦСКА-Сф. На „Герена“ Мони ще се конкурира с Мартин Райнов и сенегалеца Хали Тиам. В последните години футболистът смени няколко отбора, като игра последователно за Спортинг Лисабон, Болтън, Аполон Лимасол и Лехия Гданск. У нас той е играл още за Чавдар Етрополе, като е тръгнал от академията на Септември Сф, след което е бил за кратко в Славия, преди да иде в Литекс.

Друг играч, преминал през Септември и Литекс – Ивелин Попов, пък се предложи на Петър Хубчев. Бившият капитан на националния отбор обяви, че винаги би работил с треньора на Левски на „Герена“. В момента Попето е капитан на руския Ростов и не се очаква скоро да си тръгне от Русия.

„Конкретно предложение към мен от български клуб не е имало. Обаждания, подпитвания – да. От водещите отбори – Левски, Лудогорец. Завръщане в Левски? С оглед това, което се случва в България, на този етап – не. Трябва да се промени отношението към треньорите. По медиите пишат, че Хубчев е дефанзивен треньор. За мен не е така. Футболът много се промени. В България много малко хора го разбират. Хубчев е модерен треньор. Работи шест месеца. Този човек трябва да работи поне 4-5 години, за да построи отбора. Той е точният човек за Левски. На 100%. По-подходящ не виждам. С Хубчев бих работил в Левски. Сега си имам ангажименти с Ростов. Познавам го като треньор. Знам вижданията му. Той е един съвременен европейски треньор. В момента Левски има отбор. Не са зависими само от един човек. Класата ще дойде с труд. Ако имаш по-малко класа, ще компенсираш с борба, с агресия“, каза пред Канал 3 32-годишният футболист, избиран 3 пъти поред за Футболист №1 у нас.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране