01.04.2016 | 9:43
Лили направи фурор в НД
Кубратската легенда пропусна хитовете си "Ветрове", "Детелини" и още някои от най-емблематичните си песни

Лили Иванова направи фурор в най-голямата зала на Националния дворец на културата тази вечер. Концертът на примата на родната естрада започна малко след 20 часа и продължи цели 2 часа и 30 мин.

За над двата часа живо пеене, Лили не спря й за миг да се раздава на сцената или да си почива. Тя единствено пиеше вода на сцената и така събираше сили да продължи със следващото парче. Залата се пръскаше по шевовете и нямаше нито едно празно място.

Това е първият голям концерт в София от есента на 2014 г., след като миналата година концертното турне включваше спортни зали и летни театри в над 10 града в страната. И този път примата беше подбрала специален репертоар, с който зарадва многобройните си почитатели.

Вечната Аамбър започна с хитове от последния си албум, след първия час, продължи с по-стари хитове, а за финал изпълни едни най-популярните си песни – “Камино”, “Свири щурче” и “Любовта е живот”.

Тя изпълни и съвсем нови парчета – първото “Този миг” е по музика на Веселин Веселинов-Еко, който работи отдавна с примата. Стиховете обаче са пълна изненада – те са на човека оркестър Стефан Вълдобрев, който досега оставаше извън творческия обсег на Лили.

Второто се нарича “Вкусът на греха” – нотите и аранжиментът са на Ангел Дюлгеров, а лириката е на Росен Кукошаров. Той е автор и на строфите за третата – “Каданс”, сътворена от брат му Милен.

Кубратската легенда, умишлено или не, пропусна хитовете си “Ветрове”, “Детелини”, “Грешница на любовта” и още няколко от най-емблематичните си песни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране