23.12.2019 | 0:35
Ливърпул с първа световна купа
Англичаните биха бразилския Фламенго с 1:0 след продължения в големия финал на Клубния Мондиал

Ливърпул е новият световен клубен шампион. Англичаните биха бразилския Фламенго с 1:0 след продължения в големия финал на Клубния Мондиал. Пред 45 416 души на „Халифа Интернешънъл Стейдиъм“ в Доха гола вкара бразилецът Роберто Фирмино (99), който завърши брутална контраакция, за да накаже сънародниците си. Така Ливърпул заслужи единствената купа, която липсваше във витрината му. Европейски тим взе трофея за седми пореден път, а английски триумфира за пръв път от 2008 г., когато Ман Юнайтед с Димитър Бербатов в състава бе на върха.

Иначе в Катар мениджърът на „мърсисайдци“ Юрген Клоп заложи на оптимален състав, но срещна голям отпор срещу коравите бразилци. „Не искаме да се нуждаем от късните голове, но те са важни и необходими. Момчетата се развиха в последните месеци, а когато имаш тази увереност, вярваш през всичките 90 мин. или 120 в този случай. Изтощени сме, защото мачът беше интензивен. Беше невероятно. Направихме толкова хубави неща на терена, всеки даде до голяма степен максималното. Чувството е невероятно“, заяви Клоп. Неговият отбор е първият в Англия, който постигна международен требъл, печелейки в един сезон Шампионската лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно.

„Не трябва да забравяме, че Ливърпул е най-силният отбор в Европа, а бяхме равностойни и нямахме съществени проблеми в първите 95 мин. Дори контролирахме мача в определени периоди. Два големи отбора се срещнаха в този мач и след края му съм горд от моите футболисти и от представянето им“, каза треньорът на Фламенго Жорже Жезус.

В Доха бронза заслужи Монтерей (Мекс), който би Ал-Хихал (САр) с 6:5 след дузпи (2:2 в редовното време и продълженията).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране