24.03.2016 | 18:53
Любовен скандал между българин и афганистанец причини истерията “Плиска”
Българинът се обадил на тел. 112 и заявил, че любовникът му е вербуван да извърши самоубийствен атентат

Любовен скандал между българин и афганистанец се оказа в центъра на сигнала за възможна терористична заплаха в района на хотел „Плиска“ в София.

Българинът и афганистанецът се скарали преди дни. За да си отмъсти, българинът се обадил на тел. 112 и подал сигнал, според който любовникът му споделил, че са се опитали да го вербуват да извърши самоубийствен атентат, съобщи БНР.

Посочил и мястото – автобус на градския транспорт, минаващ покрай хотел “Плиска”.  Семейният скандал под формата на възможна терористична заплаха достигна до медиите, след като консулската служба на Държавния департамент на САЩ предупреди във Facebook американските граждани да избягват района. По-късно от ведомството отмениха тревогата.

“Вчера следобед дойде сигналът. Разпоредихме го на ДАНС и МВР. Задържахме хората. Оказа се, че е любовна история между еднополови. Изчисти се сигналът, задържахме ги. Днес на „Ситняково“, при наша акция, задържаме каналджия, който гониме от маса време. И не мога да разбера тая истерия. Аз не мога да коментирам американските дипломати, но мога да кажа, че в случая такава глупост не им прави чест, коментира ситуацията премиерът Бойко Борисов.

След като консулската служба на Държавния департамент на САЩ публикува предупреждението за възможна заплаха, а МВР, ДАНС и премиера го опровергаха, Борисов пусна още три съобщения в премиерския си Facebook профил, с които похвали правителството. След тях, в допълнение към кризисния пиар, Борисов разпореди министрите да слязат от автомобилите на НСО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране