10.06.2020 | 13:21
Манолова: Най-щедрото предложение да не участвам в изборите дойде от Борисов
Бившият омбудсман обаче не коментира дали е искала подкрепа от Васил Божков

Кръгове, близки до премиера Бойко Борисов, са предлагали „всичко“ на Мая Манолова, за да не участва на местните избори, като „най-щедрото предложение“ дошло от самия министър-председател. Това заяви бившият омбудсман във видео обръщение, публикувано няколко часа, след като обвиняемият хазартен бос Васил Божков на практика обяви, че тя е искала „поддръжка“.

В клипа Манолова не отговаря на въпроса истина ли е, че е търсила бизнесмена за подкрепа преди вота. Единствено обръща внимание, че целият сюжет идва от факсимиле от чат на Божков с „Б Б“: „От есемес отчетите, разпространени тази сутрин стават известни услугите, които бизнесменът Васил Божков е правил на премиера Бойко Борисов. В тази кореспонденция е замесено моето име с очет, че не ми е оказвана подкрепа на местните избори“.

„Това, което отсъства и което трябва да кажа е, че преди кампанията и по време на кампанията Бойко Борисов ми изпращаше много хора – сенчест бизнес, представители на ъндърграунда, да ме спират да не участвам в изборите, да ме заплашват, да ми предлагат каквото се сетите. Най-щедрото предложение да не участват в изборите беше направено от самия Борисов. Самият Борисов ме попита: „Предложиха ли ти всичко?“ Да, предложиха ми всичко и аз го отказах“, заяви Манолова.

По думите ѝ залогът е бил евентуална ревизия на 1,7-милиардния бюджет на София, „която да покаже как парите са раздавани на приближени фирми, на приятелския кръг, как е управлявана СО“. Манолова обяви, че ще участва в изборите и ще ревизира друг бюджет – този на цялата държава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране