02.01.2020 | 0:10
Мароканец е вкарал най-много голове през 2019 г.
Зад него остават три от най-големите звезди на световния футбол.

олмайстор №1 на 2019 г. е мароканец. Това е Абдеразак Хамдала, който играе за шампиона на Саудитска Арабия Ал-Насър. 29-годишният нападател демонстрира невероятна успеваемост, като през годината е вкарал 57 гола в 38 мача. Това прави по гол средно на всеки час игра. Той е отбелязал попаденията си в лигата на Саудитска Арабия, Купата на страната, както и азиатската Шампионска лига.

Тези първенства не са от класата на европейските, но постижението на Хамдала си е впечатляващо.
Именно заради това, когато се връчва „Златната обувка“, всяко първенство си има коефициент и обикновенно носителите й са от големите шампионати на Стария континент.

Тук обаче са важни само головете, а те са най-много в сметката на Абдеразак Хамдала.

Зад него остават три от най-големите звезди на световния футбол.

Втори е Роберт Левандовски с 54 гола, трети е носителят на „Златната топка“ Лионел Меси с 50, а след него е французинът Килиан Мбапе с 44. Следват Рахим Стърлинг от Манчестър Сити с 41 и израелският национал Еран Захави с 40. Кристиано Роналдо е чак на седмата позиция с 39 гола за календарната година. Сред българите, играещи в нашата елитна лига, №1 е капитанът на пловдивския Локомотив Димитър Илиев. Той изживя най-силната си година в кариерата, в която отбеляза 25 гола.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране