25.03.2016 | 17:32
Местан на спявка при Давутоглу преди уредяването на ДОСТ
Изританият от ДПС сам се похвали за посещението си в южната ни съседка

Изританията от ДПС Лютви Местан отива на спявка в Турция преди официалното учредяване на партията ДОСТ на 10 април.  Екипът страхливеца Местан, който в края н миналата година се скри в турското посолство в София,  заминава на официална визита в южната ни съседка. Посещението е по покана на втората по големина партия в страната “Народно-републиканската партия”. Лидерът на дебютиращата партия ДОСТ призна, че поканата е получена час и половина-два, след като лидерите на турската партия са се срещнали неотдавна с делегация на ДПС.

Хората на Местан ще се срещнат и с лидера на управляващата партия Ахмет Давутоглу, който е и премиер на страната. По тази причина Местан се е срещнал с министър-председателя Бойко Борисов тази сутрин и го е информирал за предстоящото посещение. Обещал е, като се върне, да запознае Борисов с резултатите от визитата.

На 10 април от 11. ч в НДК е насрочена учредителна конференция на партия ДОСТ. На форума ще присъстват над 1200 учредители от цялата страна, както и български граждани, временно пребиваващи в западна Европа и република Турция.

“Нашият проблем е големият брой желаещи за учредители, а не недостигът на хора, каквито намеци имаше”, похвали се независимят депутат.  Той съобщи че в новия устав на ДОСТ се въвеждат два принципно нови момента. Първият е, че лидерите ще имат право на не повече от два последователни мандата и вторият – нито едно решение на новата партия няма да се взема без дебат. Ако то бъде прието без дебат, ще се счита за нищожно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране