28.02.2016 | 10:40
Местан не познавал сина на Ердоган, партийката му нямало да се финансира от Турция
Изританият от ДПС бивш председател пестелив в оценките си за Ердоган

Не познавам сина на президента Ердоган – Билял, до публикациите дори не знаех, че има такъв син. Това заяви пред Би Ти Ви доскорошният лидер на ДПС Лютви Местан, който в събота събра Инициативния комитет за учредяването на новата си партия ДОСТ. Тя трябва да бъде създадена през април.

Водещата попита Местан дали е вярно, че бъдещата му партия ще се финансира от семейството на турския държавен глава, каквито публикации се появиха както в български, така и в турски издания. Местан обясни, че това са жълти издания, които взаимно се цитират.

На въпрос как ще се финансира ДОСТ, той отговори: „Ще разчитаме на силата на идеите си, на спонтанната подкрепа на гражданите“.

Водещата Жени Марчева попита Местан дали Ердоган е демократичен президент, на което Местан заяви: „Ердоган е първият пряко избран президент на Турция. Той спечели изборите още на първия тур и вотът на гражданите трябва да бъде уважен. Не е моя работа да се бъркам във вътрешната политика на чужда държава“.

Местан заяви още, че в последните два месеца не е пътувал в чужбина, включително и в Турция. Той определи като тежка политическа грешка създаването на временна парламентарна комисия, която да разследва дали Турция и Русия се месят във вътрешната политика на България.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране