14.08.2015 | 0:06
Метрото отнася глоба за над 6,2 млн. лв.
2 нови станции ще са готови след 4 години

Санкции за над 6, 2 млн. лв. могат да бъдат наложени на софийското метро заради проблеми с обществени поръчки. От ЕК могат да санкционират общинското дружество „Метрополитен” заради избора на строители на участъка от „Цариградско шосе” до летище „София” и от жк „Младост 1” до Бизнес парка.

В одита е установено несъответствие със Закона за обществените поръчки. В момента обжалваме наложената финансова корекция, защото не сме съгласни с нея, обясни вчера шефът на „Метрополитен” Стоян Братоев. Той заедно с кмета на града Йорданка Фандъкова провериха строителството на спирката при ул. „Сребърна”. Тя ще е готова през следващата година и от нея ще се качват 25 000 пътници на ден. До края на този месец пък майсторите ще пуснат за движение бул. „Черни връх”.

Вече е осигурено и финансирането за строителството 12 станции от третия лъч на софийското метро. Осем от тях са от Малък градски театър „Зад канала” до кв. „Красно село”, а останалите четири са до „Овча купел”. Очаквам през 2019 г. да имаме 12 нови станции, с обща дължина около 12 км”, уточни Братоев. Според разчетите метрото ще превозва тогава 500 000 пътника дневно, което е 35% от трафика в града.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране