15.03.2016 | 13:49
Михаил Константинов: Скоро по границите ще се стреля
Единствените, които поддържат правилна позиция по мигрантската криза, са страните от Централна Европа

С действията си лидерите на страните от Западна Европа задълбочават мигрантската криза. Освен това предлаганите мерки за разрешаване на проблема са неефективни. Това заяви пред радио „Фокус” математикът проф. Михаил Константинов.

„Европейските ръководители са пряко отговорни за хилядите издавени по морските маршрути, защото те подлъгаха хората да тръгнат, те разбутаха стабилните северноафрикански държави, в които може би имаше диктатури, но хората живееха нормално“, смята математикът. Според проф. Константинов европейските лидери са пряко отговорни за смъртта, която наблюдаваме всекидневно и която ще се увеличава. „Повярвайте ми, накрая по границата ще се стреля – това е съвършено очевидно. Нещата така не могат да продължават, ако не се вземат мерките, които са необходими“, категоричен бе проф. Константинов.

„Не се прави това, което е необходимо, говорят се безсмислици като квоти и неща, които тотално не работят, и не се взимат мерките, които трябва. Жертви стават всички – народите на Европа, хората, които нахлуват от Северна Африка. Всички в крайна сметка са нещастни“, посочи проф. Константинов.

Той коментира още, че единствените, които поддържат правилна позиция по мигрантската криза, са страните от Централна Европа. Според него България също има адекватна позиция, защото първа е застъпила тезата, че трябва да се пазят външните граници. „Проблемът в момента е, че българската армия и полиция не са способни да го направят“, посочи още проф. Константинов. Той прогнозира, че в близките седмици ще има щурм на десетки хиляди хора.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране