20.04.2015 | 22:23
Михнева гледа на боб: Ченалова е искала да избяга от страната преди Великден
Съдийката обслужва частника Ангел Божилов, а "разследващата журналистка" прислужва...на Димитър Ламбовски

Скандалната съдийка Румяна Ченалова е искала да изчезне от България преди Великден, затова е обявена за общодържавно издирване.

Това каза в студиото на БНТ Маргарита Михнева, която преразказа няколко медийни публикации в жълти издания. Дамата обаче си присвои „скандалното разкритие“.

След като в делото срещу Ченалова бе намесено името на бизнесмена Ангел Божилов, очаквано в медийната атаки срещу него се включи и Михнева, която от очевидно обслужва интересите са конкурента му Димитър Ламбовски. МИГNews припомня, че по време на драмата с Петко Сертов, „журналистката“ обяви ексшефа на ДАНС за „самоубил се“, „избягал в Гърция с любовница“, „избягал в Америка“ и прочие дивотии. Покрай цялата дандания дамата клеветеше усърдно Ангел Божилов, но не обелваше и думичка на Ламбовски…

„Делото на Ангел Божилов от „Обединени енергийни търговци” срещу НЕК за 20 милиона лева бе разпределено на Румяна Ченалова, това бе единственото дело което уплаши съдийката”, твърди Михнева. Според нея, затова Ченалова е искала да напусне страната около Великден и да изчезне, след това е обявена за общодържавно издирване, това е оперативна информация на ДАНС. Целта на съдийката е била да пътува за Франкфурт и след това да замине за Бразилия, където брат й има банкови сметки.

„Когато е пуснал молба за регистриране на иска си срещу НЕК за 6 милиона лева, Ангел Божилов е внесъл в банка 690 000 лева на името на адвокатското дружество на защитника си, изтеглени са веднага на ръка от човек от това дружество. От тези пари – 390 000 лева са адвокатски разноски по делото срещу НЕК, твърдят юристите на бизнесмена”, разкри Михнева.

Тя допълни,че малко след това, Божилов увеличава иска си срещу държавната енергийна компания на 20 милиона лева. „Съдия Ченалова е признала, че е поправила 10 протокола от съдебни заседания, с което променя щетата, искана от Божилов на 20 милиона лева. С промяна на датите Ченалова е предопределила спечелването на делото и изтеглянето на крупната сума от държавата”, смята журналистката.

Според нея, на самото дело не е имало представител на НЕК, който да защитава интереса на държавата. Така процесът е напълно улеснен и частника Божилов се доближава до парите на НЕК. „Яхтата на Ангел Божилов е на пристанище в Северна Гърция, тя е дадена под наем на адвоката на Божилов и там е ходила съдия Ченалова”, каза Михнева и допълни, че в далаверата е намесено и името на Петко Сертов..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране