23.05.2016 | 17:10
Миков скочи на Нинова във Фейсбук: Очерня предишното ръководство на БСП
Само четирима са получавали възнаграждение, защото са се отказали да работят другаде и са работили без почивен ден и без работно време за партията

Тези дни в публичното пространство се тиражират твърдения и инсинуации с цел дискредитиране авторитета на предишното ръководство, но си струва да се отговори, защото те са от естество да дискредитират авторитета на партията и доверието между социалистите.

Смятах, че кампанията е приключила с избора на ново ръководство, но очевидно съм се заблуждавал. Очернянето на членовете на предишното ръководство продължава. От предишните членове на Изпълнителното бюро само четирима са получавали възнаграждение, защото са се отказали да работят другаде и са работили без почивен ден и без работно време за партията. Те нямат фирми или едра собственост, не се занимават с посредническа, търговска или друга печеливша дейност, не са депутати или евродепутати. Това възнаграждение е в размер на около две средни работни заплати, съизмеримо и с други отговорни позиции в партийната администрация. И всичко това е ставало прозрачно и публично. Един от тези четирима души е член и на новото Изпълнително бюро и, ако счита, че не е било редно да получава такова възнаграждение, може да го върне.

Намирам за акт на евтин популизъм и вулгарна демагогия спекулациите по този въпрос. Хората много повече се интересуват от въпроси, свързани с търговията с влияние или с използването на партийни позиции за реализация на личен бизнес, отколкото от получаване на възнаграждение за реално полаган труд.

Ползвам случая да кажа, че не съм канен за член на Изпълнителното бюро, но, дори да имаше такова предложение – не виждам мястото си в този състав, нито пък със срок на изпитване.
Приказката за „трите плика” може да се ползва, но нека се държи сметка, че тя никога не може да подмени въпроса за собствената отговорност. Още веднъж призовавам новото ръководство да носи товара на отговорността, която му е възложена от Конгреса и Националния съвет, защото този подход на „фараонизиране” вреди не само на хора, които са работили почтено, но накърнява принципа за другарство и така декларираното желание за единство в партията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране