13.05.2016 | 14:47
Милионерите превземат БСП: Гергов поема коалиционната политика, Нинова заменя Янаки Стоилов с Дъбов като зам.-шеф на парламента
Кирил Добрев става организационен секретар, партията остава с двама зам.-председатели

Пловдивският милионер Георги Гергов е сигурен член на следващото Изпълнително бюро на БСП, което Националният съвет на партията трябва да гласува, след като новоизбраната лидерка Корнелия Нинова се върне от спешната си визита в САЩ.

Според информирани източници, маститият предприемач щял да бъде натоварен с отговорността за коалиционната политика. Гергов бе един от хората, които най-активно участваха в кампанията на Нинова и вече нямало да се задовили само с това да има представител в ИБ, а настоявал самият той да бъде включен в неговия състав. Това не му е за първи път, когато милионерът става част от висшето ръководство. По времето на Сергей Станишев той вече един път бе член на Изпълнителното бюро, припомня Поглед. инфо.

Корнелия Нинова е замислила партията да остане само с двама заместник-председатели. Това, по всяка вероятност, ще са бившият кмет на Благоевград Костадин Паскалев и Драгомир Стойнев. Ако тази информация се потвърди обаче, това ще означава, че Нинова ще наруши свое обещание, дадено на конференцията на Обединението на жените-социалисти, а именно единият от нейните заместници да е жена, ако бъде избрана за лидер.

Кирил Добрев най-накрая ще изпълни детската си мечта и ще стане организационен секретар на БСП. Въпреки че назначението му все още не е официално, Добрев вече фактически коли и беси в червената централа. Само преди два дни стана ясно, че с неговата лична протекция за завеждащ организационния отдел на “Позитано” ще бъде назначена Калинка Николова, която, макар и в редиците на партията, през 2014 година на парламентарните избори активно работеше за АБВ.

Конкурентът на Корнелия Нинова за лидерското място Красимир Янков ще получи длъжността шеф на Предизборния щаб. Запознати подозират, че точно това е била сделката между тях двамата, за да може Нинова да получи подкрепа на конгреса от твърдите фенове на Янков.

Лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който бе привлечен в лагера на Корнелия с обещанието да стане заместник-председател, засега ще е принуден да пие една студена вода. Вместо заместник-председател, той ще бъде натоварен с отговорността за международните връзки на партията.

Топ новината обаче е, че ще има разместване и в парламентарните постове на БСП Лява България. Янаки Стоилов повече няма да бъде заместник-шеф на Народното събрание. На негово място Корнелия Нинова иска да види Димитър Дъбов. В този парламент Дъбов е известен с това, че почти нито веднъж не е взимал думата.

1 коментар

  1. Джон Ленин каза:

    МАФИЯТА СЕ СЪБРА ….

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране