16.07.2019 | 12:12
Младен Маринов: Очакваме футболните съдии да пускат сигнали, ако им оказват натиск
Държавата не може да влезе във футбола, но може да прилага законите, обясни вътрешният министър

Вътрешният министър Младен Маринов присъства на провелата се преди дни среща при премиера Бойко Борисов с футболните босове Георги Домусчиев (Лудогорец), Гриша Ганчев (ЦСКА) и Васил Божков (Левски). Маринов говори за случващото се в родния футбол при гостуването в студиото на bTV. Той потвърди, че днес ще проведе среща с представители на Съдийската комисия, обяснявайки и дали има натиск върху реферите у нас.

„Идеята на тази среща е да се постави феърплей преди началото на новото първенство“, подчерта Маринов, след което Антон Хекимян го попита дали има данни, че няма феърплей – „Сами може да видите коментарите, поведението на публиката и споровете при определени съдийски отсъждания“.

„Днес ще имам среща и със Съдийската комисия. Реферите са важен компонент в процеса“, каза Младен Маринов, а водещият го попита дали има проблем със съдиите и дали им е оказван натиск.

„Срещата не е заради конкретна причина, а изпреварваща. Искам да дам увереност на съдиите, че всеки един сигнал от тях, ако подадат такъв за оказан им определен натиск, ще им бъде гарантирана сигурността“, обясни вътрешният министър.

„Съдийството е от изключителна важност за футбола“, подчерта Младен Маринов.

„Всеки би се респектирал от държавата. Нека преди началото на първенството да постигнем желание да има феърплей, да побеждава по-силният на терена. Държавата не може да влезе във футбола. Държавата може да прилага законите“, каза Маринов.

„Има случаи, когато съдиите ще бъдат заплашвани, дано няма такива случаи… Затова искам да уверя реферите, че ще имат сигурност. Ще им дам телефон, който ще е само за тях. На него ще подават сигналите при оказван им натиск. Не гореща линия, а тайна линия да я наречем“, добави вътрешният министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране