08.07.2018 | 21:19
Мойсей слиза от Люлин планина

В българската публичност се формира цял един отделен жанр – клетви за вярност към Борисов, когато някой от вразите се опита да внуши, че гербер е нарушил Първата гербава заповед: да нямаш други главатари освен Бойко!

Ето как троши на клеветата зъбът Цветан Цветанов. Докато четете стенограмата, която сме подготвили, си представяйте тона на оратора – подходящ за Мойсей, току-що слязъл от Синай, за да прочете на народа скрижалите.

***

Жени Марчева, bTV: Честен отговор, моля! Има ли напрежение между Вас и премиера в момента – нещо, за което намеква лидерът на БСП през цялата седмица в парламента.

Цветан Цветанов, вицекрал: Ма това… Виждам притеснението на БСП – кризисния пиар, който трябва да извадят. Само да кажа, че като доказателство на това, че няма никакви проблеми – сутринта в 7:15 заедно с премиера обсъждахме това, което се случва в момента; това, което предстои да се случи. И в осем и половина му беше първата среща с премиера на Сърбия.

Това, което дискутирахме днес, е както вътрешнополитически план, и от моите посещения, които направих и в Брюксел, и в Лондон, и в Берлин – и утре заминавам за Съединените щати, където също ще участвам на форум, който е свързан точно с предизвикателствата, които има днес: комуникацията и взаимодействието на трансатлантическо ниво между Съединените щати и Европа – и това част от политиката, която прави ГЕРБ, и няма никакви притеснения, и БСП трябва да бъдат спокойни: тандемът Борисов-Цветанов и ГЕРБ са най-голямата парламентарна група, най-голямата партия; и те ще продължат да бъдат такива, защото винаги работим, за да защитим обществения и национален интерес.

БСП го използва това като кризисен пиар. Това, за да говорят тези неверни твърдения за някакво скарване. Защото БСП вече не е тази партия, която беше преди една година или преди две години. Защото в момента има, първо, негодувание в парламентарната група; има блокиране на всяко едно различно мнение; Жельо Бойчев (от БСП) напуска парламента, за да прави бизнес, което означава, че средата в България е добра; което противоречи на казаното от Корнелия Нинова и нейния екип, че всъщност средата в България не е добра за бизнес. (…)

ЖМ: Добре. Добре. Да вървим напред, имаме още теми за обсъждане. Казвате – между премиера и Вас…

ЦЦ: Абсолютно!

ЖМ: …всичко е мирно, всичко е спокойно. (…)

ЦЦ: …Вижте! С премиера имаме такива разговори и влизаме в такива детайли, които мисля, че времето няма да ни стигне, за да ги изкоментираме. За мен като човек, който отговаря за организацията на партията, и човек, който е в постоянен контакт с премиера, аз трябва да го информирам и трябва да си говорим за всичко това, което се случва!

________

* В полите на Люлин планина се намира прочутото селище Банкя.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране