05.06.2023 | 19:28
Мръсните тайни на Пепи Еврото
Бившата му жена твърди, че той е авторът на писмото-заплаха срещу Гешев

От няколко дни насам ексшефът на столичното следствие Петър Еврото се издирва под дърво и камък.

След като е получил предупреждение по телефона от свой приятел, той духнал от страната още в понеделник вечерта. Важен полицейски шеф му е изпял, че срещу него се готви акция по задържането му в гръцки ресторант в столицата.

Като в кримифилм, Еврото успява да се измъкне през страничен вход на ресторанта. Часове по-късно напуска и страната. Смята се, че е духнал в Истанбул, но някои допускат, че може да се е установил и в Гърция.

Междувременно от прокуратурата официално обявиха Петьо Петров за общодържавно издирване. От обвинението разследват това, че от 2018 до 29.05.2023 г. в София различни хора са принуждавани чрез заплахи да действат против волята си.

От прокуратурата разследват и неправомерната употреба без разрешение на специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация. Предстои да бъдат назначени още множество експертизи, както и да бъдат разпитани още свидетели.

Обвинението ще бъде прецизирано в случай, че се съберат достатъчно доказателства за друго извършено престъпление.

Интересно обаче как закриляният от години и напълно самозабравил се бивш следовател се превърна в мишена на правосъдието. Запознати издават, че причина за това е войната му с Иван Гешев. Главният прокурор е убеден, че именно Еврото е написал писмото-заплаха срещу него, с което го приканва да подаде оставката си. за това потвърди и бившата му вече съпруга, нашумяла с порно изцепките си и интервюто си пред Антикорупционния фонд – Любена Павлова.

И докато Пепи Еврото е духнал най-вероятно в Турция с автомобила на свой приятел, брат му е зам.-апелативен прокурор в столицата по силата на поста си държи под око държавните обвинения в цяла Западна България. Кариерите на двамата братя, които са родом от Враца се развиват почти паралелно.

Запознати обаче издават, че Пепи Еврото е само едно от множеството лица на плътно изградена стройна система за натиск и изнудване чрез съда, прокуратурата и МВР. Тя работи като часовник, понеже в нея са ангажирани адвокати, магистрати и ченгета от различни служби на МВР. При това те са на много високи позиции, благодарение на които могат да спретнат каквото им хрумне обвинение срещу когото си набележат, а накрая да му вземат бизнеса и имотите.

За проядената от корупция съдебна власт, това не е новина, от години се шушука за Петьо Еврото и възможностите му да влияе. Едва ли са изненадани и гражданите, които нямат никакво доверие в правосъдието у нас на всички нива и мечтаят за пълното му изринване и подмяна с нови кадри.

Сред потърпевшите от схемите на Петьо Еврото, са Илия и Явор Златанови и асансьорния им завод, както и кипърския предприемач Харис Кунтурис, чийто бизнес със зелена енергия бе превзет. Той бил изнудван да плаща подкупи, докато бизнес партньорите му щедро се отблагодарявали на магистрати, за да прекратят заведените срещу тях дела за кражбата на фотоволтаичния парк, изграден основно с парите на кипъреца. Освен това бившите партньори на Кунтурис винаги са с няколко хода напред, тъй като имат вътрешна информация от съда. Те знаят точно какво ще реши даден магистрат по някое от многобройните дела, заведени от кипъреца срещу тях в опит да не бъде тотално ограбен.

Според добре запознати източници с връзките си в съдебната система Еврото успешно е блокирал делото за побой над кмета на с. Белгун – Благомир Станев, извършен на 21.04.2021 г. Дълго време дясната ръка на Петьо Петров в „консултантската му дейност“ е бившата му съпруга Любена Павлова, която изгрява на сцената през 2015 г. като активна участничка в протестите срещу тогавашния министър на правосъдието Христо Иванов и в защита на бившия главен прокурор Сотир Цацаров.

Любена обяснява закъснялото си пробуждане с факта, че Еврото е отвлякъл детето й и тя не го е виждала от две години. В актуалната обстановка тя спасява и собствената си кожа и солидното си имане. По време на интервюто си тя е със златен часовник за над 30 000 евро на ръката си. по думите на Илия Златанов в силните години на кантора „Осемте джуджета“, тя също се е разхождала с пистолет на кръста и е заплашвала жертвите на съпруга си. сега обаче обяснява, че той е правил услуги по конкретни дела – срещу пари, коли, имоти, съдействие за кариерно израстване и обещания, че срещу определени хора няма да бъдат пускани компромати.

Проблемите на Любена с мъжа й стартират преди 2 години, когато в порнографски сайтове са публикувани повече от 10 клипа за възрастни, в които тя е интимна с различни партньори. В едно от видеата тя е с трима души едновременно, а в някои от клипчетата се задоволява само с по двама. Има и сцени, в които върти орална любов с непознати мъже – всички млади, на около 30 години. След като клиповете стават обществено достояние, Пепи Еврото я натирва и иска светкавичен развод, не й дава да вижда и детето.

Към момента Любена отново е бременна, но не уточнява от кого. Твърди, че като научи, Еврото ще полудее и ще навреди на нея и на „момчето, от което чака дете“.

Като най-близки съратници на бившия й съпруг, Любена Павлова изброява зам.-главния прокурор Борислав Сарафов и Емилия Русинова – зам.-апелативна прокурорка на София и колега на Емил Петров – брата на Пепи Еврото. Според думите й Сарафов посещавал ресторант „Осемте джуджета“, който тя нарича „тържище на бъдеще“ 1-2 пъти седмично. Същото твърди и за Русинова. Сред приятелките на Русинова е и Радостина Драганова – тв водещата от години е в съдебни битки с кипърския инвеститор Харис Кутурис.

Докато Еврото бил прокурор в Районната прокуратура в София и следовател, дори шеф на Столичното следствие, също се замесва в шумни скандали. Сред потърпевшите е и ексрайонният прокурор Славчо Кържев, който бе осъден на година условно под натиска на Пепи Еврото.

В същото време Еврото е командирован в НСлС, където работи по крупни дела, като например хонорара на Ахмед Доган за „Цанков камък“. Не се е чуло по това да се е пръкнал някакъв процес. През 2010 г. след катастрофа идва и краят на безславната кариера на Пепи Еврото. Припомняме, че през юли 2010 г. на столично кръстовище, пияният Петьо Петров удря две жени. Все пак той не бива изгонен позорно от столичното следствие, а му бива предоставена възможността да си вземе всички 18 заплати, полагащи му се като обезщетение. Това се случва благодарение на Сотир Цацаров, за който се твърди, че и до днес е много близък с Еврото. Така Пепи Еврото си тръгва с 60 бона и се вписва като адвокат във Видин. Започва кариерата му в кантора „Осемте джуджета“, която ще го затвърди като икона на българското правосъдие.

Източник: Уикенд

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране