20.01.2015 | 21:56
На 40 % от българските мъже не им става
Жените също се оплакват, че не им е приятно в леглото, причините са болести и стрес

Около 30-40% от българските мъже имат проблеми с ерекцията, твърди проф. д-р Здравко Каменов. Широкото разпространение на проблема не е само поради възрастта, а издава и наличието на сериозни заболявания.

Сред възможните болести, за които алармира липсата на ерекция са диабет, сърдечни проблеми, депресия, неврологични разстройства. При диабет например засегнатите са около 45% от заболелите.

Професорът смята, че еректилните проблеми са отражение на съдовото здраве на мъжа. Например при повишеното кръвно налягане, промени в кръвообращението засягат пениса директно. Поради по-малките кръвоносни съдове в половия орган, проблемите в него предхождат проявлението на основното заболяване.

Ситуацията у нас не е изключение и единствена в света. В САЩ например 52% от мъжете са с проблеми с ерекцията, според проучване направено сред 1300 анкетирани на възраст от 40 до 80 години. Най-тежко е положението в Япония, където от проблема са засегнати 81% от мъжете.

Сексуалните нарушения при жените са повече от тези при мъжете. Те са свързани с намалено желание за секс, ниска възбуда, невъзможност за достигане на оргазъм и болки при полов контакт.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране