От НАП са изтекли лични данни на милиони български граждани и фирми
Линк към масива от близо 11 GB беше разпратен от анонимен мейл до различни медии
16.04.2019 | 12:40
На 96 години ни напусна папата на юношеския футбол
Голмайсторът Мартин Камбуров е едно от откритията му

На 96 години ни напусна един от най-големите специалисти в детско-юношеския футбол у нас. Йордан Андреев Муратев – Даката, който откри поколения големи пловдивски футболисти до последния си ден бе край стадион Пловдив.

Той запали по любимата игра хиляди момчета на игрищата край Голямата къща. Някои от тях играха на най-високо ниво, други приключиха рано. Няма младеж, който да се е докоснал до големия специалист и човек Йордан Муратев, който да не е запазил добър спомен за него.

Даката беше посветил живота си изцяло на футбола и на това да открива таланти. По цял ден той обикаляше училища, площадки и поляни, където малчунаги ритаха топка. С набитото си за таланти око той избираше най-добрите и ги пращаше в школите на Локо и Ботев.

Такива като него бяха още Бай Марин от стадион „Спартак“, Косьо Енчев, Наско Ангелов, Венко Мендизов. За съжаление жреца на детско-юношеския футбол отиде днес в по-добрия свят.

Най-близък от своите възпитаници през последните години, Даката бе с Мартин Камбуров. Легендата на Локомотив, който сега играе за Берое не пропускаше случай да навести човекът, който бе негов настойник в юношеска възраст.

Светъл път, Дака! Бог да те прости!


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране