10.04.2015 | 0:13
Намерено е второ тяло на затрупан под хотел ”Вероника”
Жертвите на трагедията станаха две

Намерено е второ тяло на работник, загинал при срутването на хотел „Вероника“ в курорта „Слънчев ден“ край Варна. Има един задържан по случая.  По думите на директора на „Пожарна безопасност и защита на населението“ Тихомир Тотев тялото е открито в най-долната част на рухналия хотел в избено помещение. Той потвърди, че полицията и следователи работят по изясняване на самоличността, предаде Фокус.

Така жертвите на трагедията, известни до момента, станаха две.  Мъжът, който е накарал работниците да режат арматурно желязо за скрап в хотел „Вероника“, е бил задържан, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Той ги наел срещу 5 лева на час в сряда.

„Господин Георгиев“, както го наричат работниците, избягал веднага след рухването на сградата. Хванат е в населено място във Варненско и ще бъде докаран в града за разпит.

БНТ уточни, че става въпрос за човек на име Георги Георгиев. Две трети от руините вече са разчистени. Най-късно до петък на обед ще бъде разчистено всичко, и ако не бъдат намерени още хора, ще се свика кризисен щаб за очертаване на бъдещи действия. Все още се проверява районът на шахтите в подземието около ресторанта в хотела. Спасителите са стигнали до най-ниското ниво, където е парното помещение.

Работата по разчистването на руините ще продължи и през нощта.  Снощи 11-етажният хотел в курортния комплекс „Слънчев ден“, собственост на пловдивския бизнесмен Георги Гергов рухна, един мъж  бе обявен за загинал, а трима се издирваха. Тази сутрин бе съобщено, че липсва още един работник – Румен Кирилов, но по-късно стана ясно, че той е жив и здрав. Близките му обясниха, че Румен е успял да избяга от срутващия се хотел и се е спасил, а след това е започнал да помага в разчистването на отломките.

Нито един от работниците на обекта не е имал трудов договор. В Главната инспекция по труда не е постъпвала информация за извършване на разрушителни дейности на хотел „Вероника“. По информация на работници е била дадена заповед да не влизат в обекта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране