02.08.2015 | 19:10
НАП започна пълна данъчна ревизия на “Сега” след критики на Борисов
Борисов ядосан на публикациите, че ГЕРБ е в коалиция с ДПС
Сашо Дончев, издател на вестник "Сега"

Няколко дни след като премиерът Бойко Борисов изригна срещу “Сега”, НАП започна пълна данъчна ревизия на фирмата издател на вестника за 5 години назад, съобщиха от изданието.

Премиерът бе недоволен от статиите на вестника, информиращи и коментиращи факта, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно и на практика блокират ключови за страната реформи. “В медиите бухалки на газовите посредници, които стотици милиони изгубиха на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение”, обяви гневно Борисов в парламента.

Това е вторият случай, когато НАП реагира след публикации на “Сега”. В края на 2008 г. агенцията започна пълна ревизия на “Овергаз Инк.” за периода 2003-2007 г. Това отново се случи след поредица от критични публикации за коалиционното правителство на Сергей Станишев и особено за действията на ДПС. Ревизията не откри никакви нарушения в “Овергаз Инк.”, но НАП отказа да признае разходите за рекламата, която фирмата е публикувала във вестника. Актът бе оспорен в съда и през 2013 г. “Овергаз Инк.” спечели делото на всички инстанции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране