28.03.2016 | 21:16
Нападнаха банков трезор, откраднати са 220 000 лв.
Заради разследването банковият клон е затворен

Неизвестни опитаха да проникнат в трезор на „Пощенска банка” в Русе. Те се добрали до помещението в клона на ул. „Александровска“, минавайки през обществени подземни паркинги, които се намират в близост. Обирът е установен при отварянето на банката тази сутрин. Вероятно е извършен през почивните дни. Официалната информация по случая е оскъдна. Според наши източници в банката е проникнато чрез дупка, в един от подземните гаражи.

Обирът е бил добре планиран. Според неофициално потвърдени данни – крадците са сменяли фасонки в захранването и са действали през складово помещение с препарати. Сигурността на банката се е пропукала откъм задния вход – подземие за гаражи на три нива.

Входът към гаражите е с лице към училищен двор. Според първоначалната информация обирът е извършен през една от гаражните клетки в подземната част на банката. Пристигналата на място оперативна група установила, че трезорът на банката е разбит през дупка в стената.

По непотвърдена информация отворът е издълбан прецизно –  на нивото на трезора, в който е имало различни валути на обща стойност около 220 000 лева. Днес офисът на банката остана затворен. Някои от клиентите дори не знаеха причината.

От централата на банката обясниха, че парите са застраховани и клиентите няма да претърпят финансови загуби. Все още няма конкретно заподозрени лица. Образувано е дознание. Работата по случая продължава.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране