31.03.2016 | 0:01
Наркоразпространителите били полицаи на ниско ниво
Във вторник вечерта двама униформени бяха арестувани при зрелищна акция в София.

Шефът на Столичната дирекция на полицията Младен Маринов омаловажи скандалното залавяне на полицаи, които са разпространявали наркотици. Задържаните служители били най-ниско ниво охранителни полицаи, единият е работил в метрополитена, а другият – в столично районно управление. Дейността, която са извършвали като полицаи, по никакъв начин не е свързана с противодействие на разпространението и работа по престъпления, свързани с наркотични вещества, увери Маринов.

Във вторник вечерта двама униформени бяха арестувани при зрелищна акция в София. При задържането единият дори е стрелял по колегите си. Охранителят в столичното метро е заловен с наркотици и пари, докато предавал дрога.

Главният секретар на МВР Георги Костов също обяви, че задържаните полицаи не са оперативни служители. “Не става въпрос за осигуряване на спокойствие на наркодилъри. Тези служители имат действителна роля в наркоразпространението”, коментира той.

Междувременно кметът на котелското село Топузово Николай Попов е бил задържан с 24 кг метамфетамин, съобщиха от Апелативната прокуратура Бургас. Попов се опитал да пренесе дрогата през ГКПП Лесово. Ямболската окръжна прокуратура привлече като обвиняем кмета от ГЕРБ. Ако бъде признат за виновен, го грозят от 10 до 15 г., конфискация на автомобила и глоба от 100 хил. до 200 хил. лв.

В края на февруари с близо половин килограм марихуана бе заловен и 36-годишният Крум Танев, син на петричкия депутат от ГЕРБ Димитър Танев. Депутатското чедо се оправда, че само се возел в кола, без да знае за наркотиците.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране