10.03.2019 | 9:39
Не е известно точното местонахождение на Ветко и Маринела Арабаджиеви в Испания
Българските власти твърдят, че в момента те са под испанска юрисдикция и най-вероятно са в ареста

След 6 месеца издирване, Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха открити в курортното селище Кабрера де мар, в къща, собственост на Георги Семерджиев. Семейството е в ареста, а Семерджиев ще бъде разследван за укривателство.

В сградата на Съдебната палата в Барселона, Испания се помещава т.н. „Аудиенция професионал” – институцията, която трябва да реши дали да екстрадира семейство Арабаджиеви обратно у нас.

Все още не е ясно кога в Испания ще бъде гледано делото за екстрадиция на Ветко и Маринела Арабаджиеви, но се очаква се до две седмици да бъдат разгледани исканията на българската държава.

Проверка на bTV показа, че в българските власти не знаят къде точно се намират семейство Арабаджиеви. МВР, МВнР, Министерство на правосъдието и прокуратурата твърдят, че в момента те са под испанска юрисдикция и най-вероятно са в ареста в Барселона.

Кабрера де мар е луксозно селище, в което живеят много граждани на източноевропейски държави. Средната сума на имотите са около 1,2 млн. евро. Там властите защитават хората с пари. Специалният пратеник на bTV в курорта – Рада Домусчиева посочи, че след като Георги Семерджиев е казал, че не желае имотът му да бъде сниман – местната полиция няколко пъти е помолила екипа да се махнат, защото го притесняват.

Семерджиев заяви, че животът му е застрашен. Той твърди, че семейство Арабаджиеви са дошли в дома му два дни преди ареста, но съседите му опровергаха това негово твърдение.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране