26.02.2016 | 20:51
Ненчев подава оставка?
Очаква се темата да бъде обсъдена на среща с ръководството на БЗНС утре

В БЗНС ще обсъдят в събота дали да подпишат меморандума между ГЕРБ и Реформаторския блок за продължаване на общото управление. Това каза лидерът на партията Николай Ненчев, който е и военен министър, пред журналисти в парламента. Темата за евентуална негова оставка като министър също ще бъде обсъдена на партийното събиране, обясни Ненчев.

Днес лидерът на „Движение България на гражданите” Меглена Кунева заяви, че от страна на ГЕРБ Бойко Борисов е подписал меморандума. Оставало въпросът да се обсъди в Реформаторския блок.

Николай Ненчев каза за неговата партия: „Утре имаме заседание на политическото ръководство. Тези решения се вземат в този формат и предполагам, че утре ще имаме конкретно окончателно решение.” След въпрос защо на този етап имат резерви към меморандума Ненчев обясни: „Основанията са съвсем аргументирани. Реформаторският блок се състои от пет партии плюс Граждански съвет. Т.е. две партии отказаха категорично да подпишат споразумението – именно ДСБ и НПСД, включително и Гражданският съвет. Това според мен и според нас би довело до много тежко разцепление. Затова ние решихме да проведем допълнителни консултации и да обсъдим този въпрос и да вземем окончателно решение.”

Николай Ненчев добави, че са искали меморандумът да е по-конкретен – с точно определени срокове най-вече в посока съдебната реформа и антикорупционния закон. На въпроса дали ще си подаде оставката като министър, ако партията му реши да не подпише меморандума, Ненчева отговори: „От първия ден, в който съм политиката – вече 25 години, се водя само от морални съображения, а не от интереси.”

След искане за по-конкретен отговор той каза: „Съобразно решенията на политическа организация, която представлявам, ще преценя какво да бъде моето поведение. Още веднъж обръщам внимание на думата „морал”.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране