11.05.2016 | 0:01
Нинова “изрита” двама от най-верните хора на Миков от ръководството на парламентарната група
Прие оставките на Атанас Мерджанов и Чавдар Георгиев

На свое заседание днес народните представители от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ единодушно избраха Корнелия Нинова за председател на парламентарната група. Тя предложи промени в ръководството и намали броя на заместник-председателите от трима на двама, съобщи пресцентърът на БСП.

Приети са оставките на Атанас Мерджанов и Чавдар Георгиев като членове на ръководството на групата. Техните функции – законодателна дейност и връзки с другите парламентарни групи, ще изпълнява Корнелия Нинова, като председател.

Мерджанов и Георгиев бяха сред най-верните хора на предишния председател на БСП Михаил Миков. Другите промени от днес са: Жельо Бойчев става говорител на парламентарната група; Георги Търновалийски ще отговаря по финансовите въпроси; Филип Попов става секретар; а Румен Гечев – зам.-председател, отговарящ за парламентарния контрол.

Ангел Найденов и Кристиан Вигенин запазват досегашните си постове съответно на зам.-председател и секретар.  Последните двама са от малкото прозападно настроени представители сред депутатите на БСП. Те бяха сред тези, които настояваха явно или не Миков да бъде сменен.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране