05.06.2016 | 0:01
Нинова оглави и предизборния щаб на БСП
Асланов и Паскалев - зам.-шефове на изборния орган, 30 на сто от партийните пари - за структурите

Лидерът на БСП ще е и шеф на предизборния щаб на партията, реши пленумът на социалистите. Заместници на Корнелия Нинова ще бъдат социологът Юрий Асланов и Костадин Паскалев, членове и на ИБ на партията, научи Канал 3. Паскалев се похвали още на предишния пленум, че няма загубени избори досега, когато отговаряше за Благоевград, чийто бивш кмет беше. Именно той е сочен и като един от заместник-председателите на партията, които Нинова ще посочи до два месеца.

9 души влизат в Националния предизборен щаб, като сред тях целенасочено няма нито един депутат. Всички те са експерти. Целта е по-голяма оперативност на хората, които ще движат изборните дела. В щаба влизат кметът на Правец Румен Гунински и пиарът Кристина Табакова, която на по-предишните местни избори направи кампанията на бившия червен кмет на Сливен Кольо Милев. Завръща се на “Позитано”20 и Петър Курумбашев, който беше депутат от левицата в 41 НС и се оттегли като евродепутат в полза на Сергей Станишев.

След решението за вътрешнопартийното допитване и избора на предизборния щаб, червените утвърдиха и разпределението на партийните пари. Занапред структурите ще получават по-мощно финансиране от партийната субсидия, като съотношението с финансите на централата на “Позитано”20 е 70:30.

Такова е било решението още на предишния 48 конгрес на партията, но не се е спазвало, а дефакто партийните средства били разпределяни в съотношение 86:14 в полза на червеното политбюро. Нинова посочила, че просто възстановява справедливостта и първоначалното решение на партията.

По време на заседанието на Националния съвет на БСП Ваня Добрева поискала оставката на бившия военен министър Ангел Найденов. Мотивът й да настоява за изключването му бил гласуването в подкрепа на решението на парламента за покупката на нови изтребители и военни кораби. Найденов пък се защитил, че е гласувал “за” заради това, че и като министър е работил за това армията да се модернизира и разглежда решението на НС като продължение и на своите усилия. Друг не застанал зад инициативата на Добрева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране