01.03.2021 | 10:43
Нинова притиска Борисов: Започнете разговори с Китай и Русия за ваксина
Изказването му, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини "назаем " е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност, пише тя

„Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини „назаем “ е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност”. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира на страницата си във Фейсбук думите на Борисов отпреди ден.

„България предплати 18 500 000 ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем“, допълва Нинова, която в петък в парламента обяви, че левицата предлага държавата да закупи руската ваксина „Спутник V“.

Лидерът на социалистите коментира и хаоса около ваксинацията у нас и сравни „безсилието на българските управляващи“ в процеса с действията на лидерите в други европейски държави. „Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това“, пише още тя.

Корнелия Нинова критикува премиера и го призова: „Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери. Управлението на кризата от правителството на Борисов е некомпетентно, непоследователно и унизително за страната. То е опасно за здравето на хората и вредно за икономиката“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране