06.06.2019 | 15:14
Нинова в паника откъде ще вади 3000 лв. за охрана и шофьор, 3 млн. лв. за червената телевизия и куп хонорари от по 10 бона за журналисти и социолози
Шок в БСП заради орязването на субсидиите за партиите на 1 лев за глас

Лидерката в оставка на БСП Корнелия Нинова е изпаднала в дива паника, след като премиерът Бойко Борисов обяви, че предлага партийните субсидии да бъдат 1 лев за спечелен глас. На „Позитано“ 20 е настанал шок и червените са в ужас откъде ще плащат скъпарските си ваканции по спа хотели, охранители и шофьори.

Орязването на партийните субсидии означава, че столетницата, която в момента прибира по 10 милиона държавна субсидия годишно, без да се броят надвзетите над 2 лева на глас, ще трябва да се задоволи с около 1 милион на година.

Финансовата редукция напълно срива пропагандната схема и ченгесарското нашествие на „Позитано“ 20, организирани от Нинова, пише ПИК.  Само заплатите на 6-те бивши ченгета, с които лидерката на столетницата натъпка БСП на възлови административни позиции, както и на охраната, възлизат на над 25 000 лева месечно, тъй като пенсионираните куки получавали по 3000 лева заплата над пенсията си, съобщиха пред ПИК запознати. Толкова излизала и охраната и шофьорите на лидерката.

Абсолютно негледаемата червена телевизия БСТВ пък първоначално бе планирано да гълта по 2 милиона годишно, когато стартира през януари. Но на един от последните пленуми на Националния съвет на партията субсидията ѝ беше увеличена с още 1 милион на общо 3.

При това, според хора от самата медия, нейният уж началник Любомир Коларов и прекият ѝ ръководител Бояна Бозаджиева, която се води и медиен съветник на Нинова, имали право при екстрени нужди да теглят пари директно от субсидията на партията. Освен това според познавачите, партийните медии обикновено се използват за претакане на субсидиите и разпределянето им по джобовете на ръководството.

По високите етажи на „Позитано“ 20 били кахърни и как ще си осигуряват медиен комфорт в един маргинален сайт , който отявлено защитава сегашната лидерка на столетницата, както и в телевизия „Евроком“, където всеки месец отивали дебели пликове с по 10 000 лева на глава като хонорари. Там на червената амбразура самоотвержено се борят за добруването на Нинова т.н. проф. Юлиян Вучков и Иван Тотоманов.

Сегашното ръководство на БСП било притеснено, че ако предложението на Борисов за 1 лев на глас държавна субсидия бъде прието от парламента, то ще загуби подкрепата и на видни социолози с излаз във всички медии като Андрей Райчев и Кънчо Стойчев и ще трябва да се теши само с манипулираните прогнози на партийния социолог Юрий Асланов, който освен, че е член на Националния съвет на партията, прави такива проучвания, че дори и на „Позитано“ 20 не му вярват. Дни преди изборите за Европейски парламент например неговата агенция беше единствената, която предвиждаше по-голям резултат за БСП от този на ГЕРБ. Въпросните социолози също получавали хонорари от субсидията.

На този фон офисите на партията по места бедстват, тъй като нямат средства за поддръжка въпреки мизерните общински наеми, и не плащат дори на отделни хора, които да ги държат отворени.

Доста социалисти се утешават, че поради свития финансов ресурс на партията, Корнелия Нинова може рязко да изгуби интерес и към лидерския пост, тъй като с 1 милион на година ще трябва да затвори доста кранчета и най-вече паричния поток към своите защитници и към собствения си джоб.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране