13.03.2016 | 0:01
Нов сигнал срещу строителна фирма, в схемата замесиха и шефа на пътната агенция
Лазар Лазаров е завел дело срещу Борис Марков
Лазар Лазаров

Срещу строителна компания е внесен сигнал за пране на пари. Щетата за една година и половина е 14 млн. лева, твърдят от прокуратурата.

Според вносителя на сигнала – Борис Марков, временен председател на СДС преди 4 години, фирмата е участвала в схема за източване на средства от фалиралата КТБ и това е ощетило Фонда за гарантиране на влоговете и данъкоплатците с милиони.

Марков разказа, че се занимава със схемата от месеци, сигнализирал е прокуратурата, а днес и данъчните. Според него схемата се е реализирала със съдействието на шефа на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) Лазар Лазаров.

„Беше споменато, че 1 млн. евро намерени в сак са командировъчни и това е организирана акция. Тук ще ви кажа само няколко неща – по закон е разрешено да се плащат до 10 хил. лв., всичко останало трябва да мине по банков път. Да не говорим че сумата е 1 млн. евро което е още по-смущаващо и единственото логично в този случай е собствениците да са искали да се командироват при братя Галеви”, коментира Марков.

От АПИ отхвърлиха твърденията на Марков и ги определиха като “лъжи”. Оттам обявиха, че председателят Лазар Лазаров е завел дело за клевета срещу подателя на сигналите в Националната агенция за приходите и прокуратурата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране