25.01.2019 | 19:13
Около 2000 души се събират за Конгреса на БСП в събота
За събитието са акредитирани над 100 журналисти от страната и чужбина

На 26 януари от 10:00 часа, в зала 3 на НДК, ще се проведе четвъртото заседание на 49-тия Конгрес на БСП. На събитието се окачва да присъстват около 2000 души – 800 делегати на Конгреса, представители на дипломатическия корпус, на синдикални организации, на работодателски организации, коалиционни партньори. За събитието са акредитирани над 100 журналисти от страната и чужбина.

Конгресът на левицата ще протече при следния дневен ред: 1. България и Европа днес. Визия за утрешния ден. Задачите на БСП – политически доклад на председателя на НС на БСП Корнелия Нинова. 2. Обсъждане и приемане на проекта „Визия за България“. 3. Отчет за дейността на членовете на Европейския парламент, избрани с листата на Коалиция за България, през мандат 2014-2019 г. 4. Приемане на предизборна платформа за участието на БСП в изборите за Европейски парламент през 2019 г.

„Отиваме много подготвени на този конгрес. С „Визия за България“ от октомври миналата година ние сме из цялата страна в разговори с хората. Ние до последно сме слушали и сме чували това, което са ни казвали нашите симпатизанти, дори тези, които не са наши симпатизанти. Чули сме всички критики и мисля, че сме отразили всичко на този етап. Каквото е трябвало да доработим, сме го направили. Сигурно има и други неща. В крайна сметка това е един документ, който е наш ориентир и никой не е казал, че не можем да правим някакви корекции. Интрига на конгреса не очаквам, включително с листата за евровота“, коментира Ирена Анастасова от БСП пред БНР.

За партийни критики вътре в партията депутатът изказа мнение: „Част от тях, които бяха преценени като конструктивни, също са отразени“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране