02.09.2015 | 9:11
Оплескаха с домати парламента за „добре дошли”, арестуваха Босия
Народни избраници влязоха на работа с изцапани костюми

С домати беше омазан задния вход на парламента откъдето за пръв път след ваканцията народните представители влизат, за да започнат работа.

Акцията е на Николай Колев-Босия, който се закани, че ще атакува с домати институцията още в началото на почивката.Десетки домати хвърли Босия по парламента. Служители отвътре се опитаха да почистят.

Самият протестиращ се намира на тротоара срещу сградата, а коли на жандармерията са наредени като своеобразна стена пред него. Въпреки това при всяко влизане на човек в институцията към входа полита зеленчук, който явно Босия успява да хвърли между колите.

Босия си е извадил разрешително за протест, който може да бъде изразяван с хвърляне на земеделска продукция. Той има право да мята домати, стига да не уцели някого. Въпреки че не целеше хора, костюмите на някои от пристигащите бяха опръскани с доматен сок.

Няколко души се събраха на протест с лозунги по повод началото на парламентарната сесия. Те настояват за промяна в съдебната система и ускоряване на съдебната реформа. Около сградата звучи народно музика и гайди.

След като си свърши работата, Николай Колев-Босия беше арестуван. Чистачки от парламента се заеха усилено да лъскат фасадата на сградата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране