23.05.2016 | 9:26
Още 6,2 млн.лв отиват за оградата с Турция
След 2 месеца дължината ще достигне 136 км

6 млн. и 200 хиляди лева са отпуснати още за строителството и проектирането на оградата по българо-турската граница. Това каза премиерът Бойко Борисов, след като извърши оглед на съоръжението с хеликоптер, предаде БНР.

Министър-председател заяви още, че страната ни пази границите на Европейския съюз според шенгенските изисквания и това има широк отзвук в Европа. За спокойствието на българските граждани десетки километри непрекъсната ограда вече са изградени, заяви Борисов. Той заедно с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министъра на отбраната Николай Ненчев и лидера на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов инспектираха граничното съоръжение.

По-голяма част от оградата по българо-турската граница вече е изградена. Съоръжението е сигурно и внушително.  Борисов благодари на британския премиер Дейвид Камерън за безвъзмездно дарените 40 високопроходими джипа:  Моралният жест, че те свалят въоръжение и го пращат тук, ни прави съпричатни. от Острова, къде е Великобритания, до тук, че сме едно цяло – това е големият жест.

Премиерът Бойко Борисов определи като голямо постижение подписаният двустранен договор за реадмисия с Република Турция:  Не мога да не благодаря и на президента Ердоган, и на турсйата държава, че полагат усилия да нямаме и натиск върху тази ограда.  Сега предстои да бъде изградена още 11 километра ограда в много тежък планински участък в Странджа, заяви Румяна Бъчварова и допълни: Ще имаме след около 2 месеца 136 километра изградени. Ако бъдат осигурени средства, оградата по българо-турската граница може да бъде завършена до края на годината, подчерта министърът на отбраната Николай Ненчев. Близо 80 км. остават да бъдат изградени, заяви той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране