27.07.2019 | 20:59
От Бузлуджа Нинова призова народа да се опълчи на Борисов вместо нея
При този подем в държавата не им отива да говорят така, отвърна премиерът

Корнелия Нинова и Бойко Борисов използваха съботните си политически изяви, за да си разменят задочно остри думи.

„Борисов управлява не защото може и не защото го харесват, а заради страха, в който държи народа. Да му кажем: „Народе! Изправете се и те ще паднат. Гответе се. Тук сме и идваме”, обяви Корнелия Нинова пред соцактива, събрал се на Бузлуджа. Припомняме, че оскандалената Нинова мълчи за скандалната номинация на Иван Гешев за главен прокурор, така както преди няколко години се договори с ДПС за ВСС.

„От Бузлуджа лесно се говори, но нека видят какво са правили. При този икономически растеж, при този подем, който има в държавата, да говориш такива неща не им отива”, контрира Бойко Борисов от Пловдив, където се срещна с местни учители.

„Учителите и директорите от чужбина колко време чакаха за снимки с мен и колко хора благодариха за направеното от правителството? Нали бяхте там и снимахте? Като отговор й пуснете това. Защото от техните въстания, ето и тази археология е била под земята, не само 45-години назад, а и встрани са ни върнали”, коментира премиерът пред медиите в Пловдив.  А на поддръжниците на БСП, събрали се на Бузлужда, пожела „в тази жега да се приберат живи и здрави оттам, защото са доста възрастни хората там и да ги измъчват в жегата… Внимателно да карат също, защото са натоварени магистралите”.

По-рано по време на срещата си с учителите Бойко Борисов обеща догодина бюджетът за българските училища в чужбина да бъде увеличен с 2 млн. лв. „Обратната миграция се случва, когато се осигурят по-добри условия за живот, но и се създадат условия, така че да бъдат подготвени децата на семействата, които искат да се върнат в България. Стотици семейства се обърнаха към нас с желание да се върнат”, обясни министър-председателят.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране