24.02.2016 | 22:10
Отложиха делото за екстрадиция на Цветан Василев
През юли изтича 2-годишният законов срок, в който българската прокуратура трябва да внесе обвинителния акт срещу банкера

Делото за екстрадицията на банкера Цветан Василев в Сърбия бе отложено за 16 март. На него трябва да се вземе решение дали, как и кога главният акционер във фалиралата КТБ да бъде екстрадиран, за да отговаря по обвиненията срещу него в България.

Цветан Василев не се яви днес в съда, там отиде само негов адвокат. Той е представил на съда болничен, че клиентът му е болен от грип и по тази причина не може да се яви в съдебната зала.

Банкерът бе привлечен като обвиняем за длъжностно присвояване в особено големи размери, но от 2014 година пребивава в сръбската столица. Каквото и да реши съдът в Белград, крайната дума за съдбата му ще има сръбският министър на правосъдието.

След един месец в страната обаче, предстоят предсрочни избори, което значи, че временно на поста няма да има никой, който да вземе финалното решение за това дали Василев да бъде екстрадиран.

Същевременно през юли изтича 2-годишният законов срок, в който българската прокуратура трябва да внесе обвинителния акт срещу банкера. Тогава делото или трябва да бъде прекратено, или да бъде вкарано в съда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране