28.09.2015 | 8:10
Панагюрище скочи срещу гавра на Местан и ДПС с Райна Княгиня
Николай Белишки:намерите сили и да се извините, че поругахте паметта на най-великата българка

Предизборната кампания на ДПС започна вчера с поредната провокация към България. В интернет се появи клип, на който е записано как мургав певец изпълнява на турски “Песен за Райна Княгиня”, а ръководството на партията, на чело с Лютви Местан, Хасан Адемов, Камен Костадинов, Рамадан Аталай и др, искрено се забавлява. По този повод Никола Белишки, кмет на община Панагюрище в периода 2011-2015 г. изпрати до редакцията открито писмо да Местан и ръководството на партията. Ето и текста на писмото:

До Председателя
На Централния съвет на ДПС
Лютви Местан

ОТКРИТО ПИСМО
От Никола Иванов Белишки – кмет на община Панагюрище през мандат 2011-2015 г.

Г-н Местан, членове на Централния съвет на ДПС,
При старта на предизборната кампания на Вашата партия Вие и останалите членове на ръководството на ДПС станахте част от грозно зрелище, което предизвиква категоричното възмущение у мене, жителите на община Панагюрище и милиони българи в страната и чужбина. Видно от клипа, разпространен в интернет, на ваше политическо събрание е изпята на турски свещената за нашия край „Песен за Райна Княгиня“.https://www.facebook.com/1675930222/videos/10203908496267554/.
Неуместното изпълнение, както лековатото и недопустимо за български политици поведение на Вас и останалите членове на ръководството, са поредната провокация срещу панагюрци. След гаврата на Сергей Станишев, който си позволи да определи Райна Княгиня като „социалистка“, въпреки че синовете и – достойни български офицери, бяха физически унищожени от комунистическия режим и Вашата партия поруга честта и достойнството на една светиня за панагюрци и нагло се опита да използва личността й за политически цели.
Като кмет на община Панагюрище през изминалия мандат, като панагюрец и човек, възпитан да тачи паметта на дедите си, Ви призовавам да намерите сили и да се извините за това, че поругахте паметта на най-великата българка и на стотиците славни герои, дали живота си за Освобождението на България от турско робство и обидихте техните потомци.
Господин Местан, Вие и ръководството на ДПС ни показахте категорично, че не сте българи! Покажете оттук нататък, че във Вас е останала малко човещина и можете да зачитате чувствата, историята, вярата и паметта на тези, които обичат България!
Нека Господ да Ви съди!
Никола Белишки – кмет на община Панагюрище 2011-2015 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране