18.04.2019 | 0:01
Паргов е доносникът от БСП, провалил изненадата, че Иво Христов ще е в евролистата
Шефът на столичните социалисти не снимал чистия списък, а го заснел, след като вече си е водил бележки по него

Корнелия Нинова е планирала номинацията на президентския съветник Иво Христов за евродепутат да е изненада за Пленума, шефът на софийската организация на партията Калоян Паргов обаче е издал тайната и е провалил ефекта на изненадата, твърди OFFNews.

В неделя в 9 часа, 2 часа преди началото на Пленума, който трябваше да гласува листите, Корнелия Нинова е събрала Изпълнителното бюро на БСП. На него по принцип присъстват около 15 членове плюс още няколко технически лица. Както никога досега обаче Нинова е помолила техническите лица да напуснат, членовете на ИБ да изключат телефоните си и да обещаят, че каквото и решение да вземат, ще го запазят в тайна до 11 часа, когато започва Пленумът.

В 9:15 часа Нинова извадила големия коз от ръкава си – че на четвърто място в листата ще е президентският съветник Иво Христов. Ефектът от изненадващата добра новина трябвало да потисне темата за това, че в предложената от Нинова листа го няма името на Сергей Станишев.

Още в 9:30 часа обаче вътрешната опозиция и няколко медии получили снимка на листата, предложена от Нинова, а в 11 вече цяла България знаеше пазената за Пленума изненада.

Да се установи кой е издал четата се оказало неочаквано лесно, защото изпращачът не снимал чистия списък, а го заснел, след като вече си е водил бележки по него.

Ето разпратената до вътрешната опозиция снимка:

 

В БСП веднага сравнили почерка с ръкописни текстове на всичките 15 присъствали на заседанието и лесно установили, че почеркът е на Калоян Паргов.

Всичко се е случвало в нашата партия, но да се издаде партийна тайна, след като си обещал, че ще я пазиш, още не се беше случвало, коментират социалисти.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране