13.05.2016 | 0:01
Пародията Местан се оплете за минали случки
Той определи целувката на Сергей Станишев и поднасянето на извинение за възродителния процес като неискрени

Бившият лидер на ДПС и настоящ водач на новосформираната партия ДОСТ Лютви Местан се оплете за прословутото кафе с Бойко Борисов. “Чувам и че решението за свалянето на Орешарски било взето по време на кафето с Борисов. Тази теза е идиотска. Ние пихме кафе по време на предизборна кампания за следващ парламент. По време на кафето оставката беше факт”, излъга той. Припомняме, че на 22 март 2014 г. Борисов бе в заведение в центъра на Кърджали, където го чакаше Местан, който плати сметката. Оставката на Орешарски стана факт едва през юли. Докато Местан и Борисов пиеха кафе, предстоеше предизборната кампания за евроизбори.

Местан определи целувката на Сергей Станишев и поднасянето на извинение за възродителния процес като неискрени. Според него сектор “Сигурност” е бил обещан на ДПС от настоящия лидер на ПЕС. Лидерът на ДОСТ попита дали ДПС е искало сектор “Сигурност”, или секторът е бил предложен на ДПС, за да се случат определени събития през 2012 г. и Бойко Борисов да не е на власт. Според Местан Станишев прави най-фаталната си грешка досега, като прехвърля отговорността за събитията на някой друг.

От офиса на Станишев определиха тезите на Местан както несъстоятелни и абсурдни. “Твърдението за договорки за кабинета “Орешарски” през 2012 г. е от сферата на фантастиката, но не и на сериозната политика. През 2012 г. никой нямаше представа, че през пролетта на следващата година кабинетът ще падне и ще последват предсрочни избори. Кабинетът “Борисов 1″ беше свален от спонтанните масови протести на българските граждани през февруари 2013 г. Всяко друго твърдение е инсинуация и обижда хората, които тогава излязоха на улицата без страх, за да изразят своите позиция и протест срещу управлението на ГЕРБ”, заявява Станишев.

Той цитира и Местан от 7 януари 2016 г., когато като все още лидер на ДПС той обяви, че се гордее с решението за прекратяване на мандата на кабинета “Орешарски”. “Друг грях е “схематичният опит за възстановяване на диалога в дясното, започнат с кафето с г-н Борисов в Кърджали. Аз прозрях простичката истина, че пътят на ДПС към властта минава през дясното. Не само заради състоянието на партията, а управление с дясното би означавало признание за качественото израстване на ДПС”, цитира го Станишев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране