09.04.2016 | 17:08
Първанов в коалиция с патерицата на ДПС Народен съюз?
Имало медийно затъмнение около инженерния проект

Лидерът на АБВ Георги Първанов изненадващо се появи на учредителната конференция на Народен съюз, в който влизат партия БАСТА, гражданско движение „Бъдеще и развитие за България ” и партия Земеделски народен съюз. „Бъдеще и развитие за България ” и Народен съюз са инженерен проект и са финансирани изцяло от ДПС.

Шефът на азбукарите, който беше и сред официалните гости, поиска нов политически център в широкия смисъл на думата, а като пример, че това е възможно, изтъкна взаимодействието между двете формации през последните месеци.

„Има медийно затъмнение, но няма как това да не стигне до хората, защото се събираме вече 10-ина партии седмици наред и дебатираме националната сигурност, демографската политика, проблемите на земеделската политика, отношенията с Европа, ролята на България на Балканите”, изброи той като уточни, че се очертава взаимодействие между двете формации по редица важни за нацията законопроекти, управленски инициативи и редица солидни политически позиции.

“Много се лъжат онези, които, гледайки социологическите проучвания, вече са си повярвали”, не пропусна да предупреди той по повод предстоящите президентски избори и отчете, че на България е нужен държавен глава, който да олицетворява единството на нацията.

“Повече от всякога се нуждаем от консолидация на центристките формации, защото президентските избори не предполагат всяка партия да издигне кандидат и просто да се преброим”, каза още той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране