30.05.2016 | 21:11
Пеевски иска да свали Борисов чрез Васил Божков и ЦСКА!
Депутатът крещял на Борислав Михайлов, че ще го съсипе, ако позволи Гриша Ганчев да влезе в клуба от Борисовата градина

Уж изчезналият Делян Пеевски удря премиера Борисов чрез бизнесмена Васил Божков, пише “Фрогнюз”.  Бесен, че кабинета му спира обществени поръчки за над милиард, депутатът от ДПС е решил да свали Борисов от власт. Планът предвиждал организиране на протести, в които да се влеят футболни ултраси.

За целта Пеевски натискал Васил Божков да вземе армейския клуб, който от години е мачкан от властимащи и задкулисни кръгове. Божков първоначално отказал да участва в мръсната интрига. Той се аргументирал, че вече бил собственик на клуба и знаел колко средства и нерви коства това. Олигархът на ДПС обаче го заплашил, че ще му отнеме лицензите за лотариите, които в момента били като „печатница за пари”.

Щял да го направи, защото финансовият министър Владислав Горанов му бил задължен и щял да отреже Божков за секунди. Освен това фирми на Божков били подизпълнители на обществени поръчки, спечелени от фирми, зад които пък стоял Пеевски.

След като преди дни Бойко Борисов заяви, че трябва да се направи всичко възможно по закон, за да се върне ЦСКА в елита, Пеевски отново активирал Божков. Така бизнесменът бе принуден за пореден път да обяснява, че имал оздравителна програма за „армейците”. Знайно е обаче, че и Гриша Ганчев, който далеч преди Божков заяви желание да подпомогне „червения” клуб, също има такъв план.

Гриша Ганчев също е сред „враговете”, които Пеевски иска да съсипе. Преди месеци ловешкият бизнесмен категорично отказал да се поддаде на рекета на депесара-милионер и да му прехвърли почти без пари „Петрол”.

В интригите около ЦСКА бил замесен и шефът на БФС Борислав Михайлов. Пеевски му крещял, че ще го съсипе, ако позволи Ганчев да влезе в клуба от Борисовата градина.

Последните скандали в „Левски” също целели да ударят Бойко Борисов. Подставеното лице на Пеевски в управата – адв. Александър Ангелов, бил в конфликт с другия съсобственик – Иво Тонев. Повод за искрите са уж осигурените милиони от Ангелов от “Виваком” за завършване ремонта на стадион „Георги Аспарухов”, които изчезнали някъде по пътя към касата на клуба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране