25.04.2016 | 0:01
Пеевски не се появи на конференцията на ДПС, завърна се Гюнер Тахир
Имаме общ корен, изненада делегатите Гюнер Тахир

Делян Пеевски не се появи на конференцията на ДПС, която избра Мустафа Карадайъ за оперативен председател. С отсъствието си той потвърди слуховете са остър конфликт с Ахмед Доган.

Изненадващо на конференцията на ДПС се появи Гюнер Тахир. Отцепникът от ДПС, изключен от партията през 1997 г. и направил след това своя формация, пробвала да дублира движението под името НДПС, сътвори истински сюприз с идването си на Деветата национална конференция.

Бившият говорител и зам.-председател на ДПС, днес лидер на НДПС, който неведнъж е критикувал движението, бе обявен официално за гост от водещата на форума Филиз Хюсменова наред с президента на АЛДЕ и вицепрезидента на Либералния интернационал.

Присъствието му на форума бе изтълкувано като стопляне на връзките, след като отношенията им бяха дълги години замразени и вражески, а Тахир правеше опити за коалиция с другите отцепници от НПДС Касим Дал и Корман Исмаилов.

Тахир се появява за първи път при ДПС от толкова години, дори направи приветствие към форума, в което отбеляза, че ете партии имат общ корен. “Премиерът е сложил като значка на ревера си министъра на културата, само защотически турчин, отбеляза Тахир и разкритикува Вежди Рашидов за работата му. “Той закри единствените два наши театъра в Кърджали и Разград”, изтръгна аплодисментите на зала 3 на НДК бившият депесар.

Той не спести критики и по адрес на Бойко Борисов, като започна с това, че бил първият премиер, одобрил Възродителния процес.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране