17.03.2016 | 20:42
Пеевски се скри в Катар
От 1 март депутатът от ДПС не е стъпвал в парламента

Делян Пеевски е избягал в Катар. От 1 март той не се е появявал на работното си място – Народното събрание. Разбрахме, че бил в Катар по бизнес, но според нас е избягал, заявиха депутати от ДПС-то на Доган, пише “Фрог”.

Те чули как Йордан Цонев обяснявал притеснено на “скъпата си приятелка” Менда Стоянова, шеф на Комисията по бюджет и финанси, че на Пеевски “се наложило спешно да решава бизнес проблеми за стотици милиони в чужбина”. Помолени да проверят откога Пеевски не е стъпвал в парламента, негови колеги уточниха, че вече 16 дена не се е вясвал в групата на движението. Заявиха също, че връзка с него държали само Йордан Цонев, Камен Костадинов и Петър Чобанов. По-добре да не се връща, коментираха депутати етнически турци и допълниха, че той бил основната причина за раздорите и разцеплението в партията. Именно Пеевски бил заплашвал по телефона Местан преди последният да бъде низвергнат като председател. Пак той разпоредил на шефа на НСО ген. Ангел Антонов да свали охраната на Местан, който от своя страна се уплашил и потърсил закрила в турското посолство в София.

Според някои депутати олигархът Делян Пеевски изпаднал в паника, когато турските власти обавиха, че името е замесено в контрабанда на цигари, а част от печалбата е отивала в терористични организации. Информацията била потвърдена и от други партньорски служби.

Още повече депутатът се панирал, когато правителството спря обществени поръчки на фирми, свързвани с него, за над 1 мрд лева.

Преди два дни “Булгартабак”, която е под контрола на Пеевски, обяви, че спира да изнася цигари за Близкия Изток. Това щяло да стане от 1 април 2016 г. Решението е взето само месец, след като Турция обяви Пеевски и Доган за нежелани в страната. Турски медии пък го обявиха за “император на контрабандните цигари” в страната. Цитиран бе и доклад на турските служби, според който половината от печалбите – около 300 млн долара – отиват за финансиране на терористични организации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране