31.07.2020 | 10:13
Петър Кърджилов е задържан след сблъсък с псуваща пенсионерка на „Орлов мост“ (видео)
Възрастната жена го ударила с патерицата

Конфликт между възрастна жена и протестиращи на Орлов мост в София завърши с ареста на Петър Кърджилов – пиар на бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева. Инцидентът бе излъчен на живо в ефира на националните Нова телевизия и bTV.

Възрастната жена с бастун се появи при протестиращите. Тя им каза, че е от провинцията, не разбира какво се случва, но е гласувала за правителството и смята блокадата за нелегитимна. В този момент се появи и Петър Кърджилов, който ѝ изкрещя „Марш“ и „Мърла“. В отговор жената го удари с патерицата си, а той започна да я дърпа. Тогава се намесиха полицаи, Кърджилов бе арестуван и крещейки „Помощ!“, беше отведен с бус.

Информацията за предисторията на случилото се обаче е противоречива.

Протестиращите заявиха, че възрастната жена ги е псувала, размахвала е бастуна и дори ги замеря с него. Това е предизвикало по-острата реакция на Кърджилов.

„Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, каза Кърджилов преди да бъде откаран от полицията.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране