14.05.2016 | 0:01
Петков: Борисов иска да се кандидатира за президент
Първанов и Калфин са с равни шансове да бъдат кандидати, обясни той

Бойко Борисов иска да се кандидатира за президент, заяви зам.-председателят на АБВ Румен Петков в ефира на Дарик Радио. “Дълбоко убеден съм, че той няма ресурс повече да бъде министър-председател и по тази причина иска да се кандидатира за президент. Ама като иска да се кандидатира, да излезе и да каже: “Аз, Бойко Борисов се кандидатирам за президент”, а не да обяснява от Лондон, от Бусманци и Чапърчане “Абе, Румен Петков навремето така, пък аз така”. Да излезе и да има един път в живота си достойнството да заеме лична позиция. Защото ще ми е много интересно, като вдигнат Бойко за президент, госпожите Цецка, Руми и другите как ще се чувстват в партията, която я ръководи Цецо. Но тава е тема на друг, последващ разговор”, каза Петков.

Той призна, че лидерът на АБВ Георги Първанов може да се кандидатира отново за поста. “Двете фигури, които са номинирани от нашите областни и общински конференции най-активно, с голяма подкрепа, обич и уважение, са на Първанов и Калфин”, каза Петков.

И обяви, че бившият държавен глава (2002-2012 г) е несъмнено най-успешният политик. “Той показа лидерски качества като партиен ръководител, като човек и като държавен лидер. Трябва да ви кажа, че Първанов е политик с класа и бъдеще. Ивайло Калфин показа мъжество”, каза той.

Петков коментира и нападките на Цветан Цветанов от последните дни: “Забавлявам се два дни с разсъжденията на Цецо, който си позволява да говори от мое име и го съветвам искрено да спре веднага. Цецо, чу ли ме? Ако не си ме чул, няма и да разбереш. Но стремежът да се намери легитимация Борисов да избяга от премиерския пост и да се кандидатира за президент… И двамата да млъкнат и да спрат да ползват бърсалката Румен Петков. Тази бърсалка има определена степен на търпимост.”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране